بررسی علل و علائم وجود گوشت اضافه بینی
یکی از دلایل رایج برای عمل بینی ایجاد گوشت اضافه بینی است که عمدتا پولیپ بینی نامیده می شود. به وجود آمدن گوشت اضافه در بینی یکی از مواردی است که می تواند تنفس را دچار مشکل سازد. از این رو، معمولا افراد در اولین فرصت به یک متخصص گوش، حلق و بینی مطمئن و تقاضای جراحی دارند. در این مطلب از سایت کلینیک شبانه روزی فولادشهر علل و علائم وجود گوشت اضافه بینی را مورد بررسی قرار می دهیم.
گوشت اضافه بینی یا همان پولیپ توده نرمی است که مجرای بینی و یا سینوس ها را پوشش داده و هیچ گونه دردی ایجاد نمی کند. همچنین، پولیپ بافتی خوش خیم بوده و عوارض جدی ایجاد نخواهد کرد. با این حال ممکن است در شرایط خاص مانند سرماخوردگی یا خواب کمی در تنفس افراد اختلال ایجاد نماید.
التهاب مزمن اصلی ترین علت ایجاد گوشت اضافه بینی است. اما به طور کلی، علت ایجاد گوشت اضافه بینی می تواند بیماری هایی چون آسم، عفونت مکرر، حساسیت به دارو، آلرژی های تنفسی و اختلالات ایمنی نیز باشد. ممکن است بعد از جراحی بینی نیز گوشت اضافه در این ناحیه به وجود آید که به آن کلوئید گفته می شود. اگر رشد پولیپ یا کلوئید زیاد باشد، مشکلات جدی در پی خواهد داشت. از جمله این مشکلات می توان اختلال در تنفس، عفونت های مکرر و از دست دادن حس بویایی اشاره نمود.
نشانه های بروز گوشت اضافه بینی یا پولیپ
گوشت اضافه بینی یا همان پولیپ بینی با ایجاد التهاب و تورم در پوشش مجرای بینی و سینوس ها به وجود می آید. برخی از مهم ترین علائم ایجاد گوشت اضافه بینی عبارت اند از:
- آبریزش بینی
- گرفتگی مداوم بینی
- کاهش یا عدم وجود حس بویایی
- احساس فشار در پیشانی و صورت
- از دست دادن حس چشایی
- احساس سردرد
- احساس دندان درد در فک بالا
- خروپف
- خونریزی های مکرر بینی
این علائم می توانند به سینوزیت مزمن نیز مربوط بوده و حتی شدیدتر گردند؛ بنابراین اگر بیش از ده روز با این علائم سروکار داشتید و یا شدت آن بیشتر شد، بهتر است به یک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. تا پس از شناسایی علت ایجاد گوشت اضافه بینی نسبت به درمان و از بین بردن آن اقدام نماید.
تشکیل گوشت اضافه بینی بعد از عمل بینی
به طور کلی، بعد از هر جراحی ممکن است در محل عمل بینی به روش عمل بینی باز یا عمل بینی بسته گوشت اضافه به وجود آید. در جراحی بینی نیز گوشت اضافه می تواند در داخل بینی، روی بینی و یا در محل بخیه ایجاد گردد. این گوشت های اضافه می توانند رنگ های تیره تری نسبت به رنگ واقعی پوست فرد داشته باشند. از این رو، برای رفع ظاهر ناخوشایند آن بهتر است مدتی بعد از عمل برای درمان گوشت اضافه روی بینی و یا داخل آن اقدام شود.
کلینیک آریا کلینیک شبانه روزی فولادشهر را در اینستاگرام دنبال کنید
راه های درمان گوشت اضافه بینی
گوشت اضافه بینی در اثر التهاب و یا جراحی بینی استخوانی یا جراحی بینی گوشتی به وجود می آید. بنابراین، به نظر می رسد که اگر شدت التهاب کاهش داده شود می توان آن را درمان کرد. لیزر گوشت اضافه بینی یکی از روش های درمان است. اگر چه یک درمان قطعی محسوب نمی شود. همچنین در برخی موارد که شدت التهاب و بافت پولیپ آنچنان حاد نباشد، استفاده از اسپری مخصوص می تواند راه مناسبی برای درمان گوشت اضافه بینی به حساب آید.
اصلی ترین روش در درمان گوش اضافه بینی، جراحی بینی است که توسط یک جراح مجرب انجام می گیرد. بهتر است بدانید که عمل گوشت اضافه بینی می تواند با جراحی زیبایی بینی یا رینو پلاستی به صورت همزمان انجام شود.
ایجاد گوشت اضافه بینی بعد از عمل رینوپلاستی
این یکی دیگر از سوالات های پر تکراری است که زیبا جویان قبل از اقدام به جراحی بینی از پزشک خود می پرسند. در واقع، عمل رینوپلاستی یا همان جراحی بینی کمک می کند تا گوشت اضافه در بینی کودکان یا بزرگسالان درمان شود. با این حال، ممکن است علت ایجاد گوشت اضافه بینی جراحی در محل بخیه یا در داخل بینی باشد. گوشت اضافه بینی بعد عمل را کلوئید می گویند. برای از بین بردن جای بخیه عمل بینی و یا درمان گوشت اضافه داخل بینی بعد از عمل می توان از روش های جدید عمل بینی مانند لیزردرمانی و یا تزریق کورتیکواستروئیدها استفاده کرد.
مطالعه بیشتر:
بهترین سن بارداری در زنان و مردان