بررسی علل تغییر رنگ چشم نوزادان
به عنوان والدین بدون شک هرگز از خیره شدن به چشمان زیبای فرزند خود خسته نمی شوید. در ادامه این مقاله از سایت کلینیک شبانه روزی فولادشهر به بررسی تغییر رنگ چشم نوزادان خواهیم پرداخت.
رنگ چشم او ممکن است زمانی که ۳ ماهه، ۶ ماهه یا حتی ۱۲ ماهه میشود، متفاوت به نظر برسد. تا جای ممکن به چشمان زیبای نوزاد خود نگاه کنید. زیرا ممکن است به زودی تغییر کنند. رنگ چشم نوزاد ممکن است تا ۱ سالگی تغییر کند، در حالی که در برخی از نوزادان ممکن است تا ۳ سالگی رنگ آن تغییر پیدا نکند.
تعیین رنگ چشم در نوزادان
اطلاعات ژنتیکی پدر و مادر رنگ چشم و سایر ویژگیهای جسمی و روانی نوزاد را تعیین میکند. رنگ چشم نوزاد با ترکیب رنگ چشم والدینش تعیین میشود. با این حال، این ادغام ژنها به بیش از یک روش انجام میشود. با وجود این که رنگ چشم نوزاد شما ممکن است به علل ژنتیکی بستگی داشته باشد، شما نمیتوانید به تنهایی از ژنها به عنوان عامل تعیین کننده نام ببرید. به عنوان مثال ملانین ممکن است نقش فعالی در تعیین رنگ چشم نوزاد شما داشته باشد.
تغییر رنگ چشم نوزاد
مهم ترین تغییرات در رنگ چشم کودک شما ممکن است بین ۶ تا ۹ ماهگی مشاهده شود. این مسئله به این علت است که تا این زمان، رنگدانه کافی توسط عنبیه ذخیره شده است. همچنین میتوانید آخرین رنگ چشمهای کودکتان را تشخیص دهید. اما تعجب نکنید اگر رنگ چشم کودک شما تا زمانی که به سه سالگی میرسد، تغییر پیدا کند. در حدود ۱۰ درصد موارد، رنگ چشمها ممکن است حتی در بزرگسالی نیز تغییر پیدا کنند.
مطلب پیشنهادی : کاربردهای سرم ویتامین C برای پوست
عوامل تعیین رنگ چشم نوزاد
به طور معمول، موارد زیر رنگ چشم نوزاد را تعیین میکنند:
ملانین
ملانین نقش مهمی در تعیین رنگ چشم نوزاد دارد. تولید میزان کمی از ملانین میتواند باعث تغییر رنگ چشم کودک به خاکستری، سبز، فندقی یا آبی شود. در صورتی که ملانین بیشتری تولید شود، ممکن است سایه چشمهای کودک شما تیرهتر گردند.
ژنتیک
نوزادی که هر دو والدینش چشمان آبی دارند، ممکن است او نیز چشمان آبی داشته باشد. همچنین اگر هر دو والدین نوزاد چشمهای قهوهای دارند، ممکن است او نیز چشمهای قهوهای داشته باشد. نوزادی که یکی از والدینش چشمهای آبی و دیگری سبز دارد، ممکن است چشمهای آبی یا سبز داشته باشد.
در صورتیکه پدربزرگ و مادربزرگ چشمان آبی دارند، ممکن است نوزاد چشمان آبی داشته باشد. نوزادی که رنگهای متفاوتی در هر دو چشم خود دارد، ممکن است از سندرم واردنبورگ رنج ببرد. موارد ذکر شده در این زمینه، برخی از احتمالاتی است که ممکن است در نوزاد خود مشاهده کنید، اما حتمی نیستند. کودک شما ممکن است چشمهایی با رنگهای متفاوت داشته باشد.
علت تفاوت رنگ دو چشم نوزاد
گاهی ممکن است که رنگ دو چشم نوزاد با یکدیگر متفاوت باشند. چنین شرایطی ممکن است که در اثر موارد زیر رخ دهد:
سندرم واردنبرگ
این اختلال، یک ناهنجاری ژنتیکی است که ممکن است رنگ پوست، مو و حتی چشم نوزادان را تحت تاثیر قرار دهد. نوزادانی که با این جهش ژنتیکی متولد میشوند، ممکن است که رنگ چشمهای متفاوتی داشته باشند. در برخی موارد، نوزادانی که با این نقص متولد میشوند، ممکن است حتی دچار کم شنوایی شوند.
Heterochromia Iridium و Heterochromia Iridis
این نقص ممکن است باعث ایجاد دو رنگ مختلف در چشمها یا چند رنگ شدن چشم در نوزادان شود. این وضعیت ممکن است به علت جهش ژنی یا تجمع بیش از حد رنگدانه در عنبیه ایجاد شود. علاوه براین چنین نقایصی ممکن است به علت مصرف داروهای خاص یا ضربهای باشد که کودک ممکن است در زمان تولد تجربه کند.
به طور کلی درمان شرایط فوق ممکن است بسته به علائم متفاوت باشد. در صورتی که نوزاد شما مبتلا به هتروکرومی تشخیص داده شود، جای نگرانی نیست. زیرا این وضعیت مضر نیست و نیازی به درمان ندارد. اما اگر همراه با این وضعیت التهاب یا تورم وجود داشته باشد، کاهش التهاب و درمان هتروکرومی پس از آن ضروری است.
کلینیک شبانه روزی آریا را در اینستاگرام دنبال کنید
استفاده از لنزها
در مواردی که کودک دچار اختلال بینایی است یا کودک قادر به دیدن اطراف از طریق یکی از چشمهایش نیست، لنزهای تماسی رنگی ممکن است توسط متخصص چشم تجویز شوند. لنزهای تماسی تجویز شده ممکن است به روشن شدن رنگ چشمهای تیره یا تیره شدن رنگ چشم روشنتر کمک کنند.
اگر با استفاده از لنز تماسی در یک چشم مشکل دارید، ممکن است لنز برای هر دو چشم تجویز شود. با این حال، اگر تصمیم دارید این بیماری را در فرزندتان درمان نکنید، ممکن است نیاز باشد این کار را انجام دهید. افراد زیادی با وجود ابتلا به این عارضه چشمی زندگی سالمی دارند.
اما اگر شما یا فرزندتان نیاز به استفاده از لنزهای رنگی را احساس میکنید، ممکن است نیاز باشد که این کار را انجام دهید. در صورتی که درباره این دو اختلال سوالات بیشتری دارید، میتوانید با یک پزشکت تماس بگیرید و با او مشورت کنید.
رنگ چشم نوزاد ممکن است در عرض یک سال دچار تغییرات قابل توجهی شود و حتی بعد از آن، اگر متوجه چیز غیرعادی شدید، همیشه میتوانید با یک متخصص اطفال صحبت کنید تا شک خود را برطرف کنید. همچنین توصیه میشود که به طور منظم معاینه چشمان کودک خود را انجام دهید تا احتمال هرگونه عارضهای که ممکن است ایجاد شود را رد کنید.