شایع ترین علائم فیزیکی افسردگی | کلینیک شبانه روزی فولادشهر

بررسی شایع ترین علائم فیزیکی افسردگی

در این مطلب از سایت کلینیک شبانه روزی فولادشهر شایع ترین علائم فیزیکی افسردگی را مورد بررسی قرار میدهیم. به طور کلی، شایع ترین عوارض و علائم افسردگی بر بدن، عبارتند از:

مشکلات خواب

معمولا اختلالات افسردگی باعث بروز برخی اختلالات در خواب مانند خواب زیاد یا پرخوابی یا کم خوابی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند. افراد مبتلا به بی خوابی در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند و بیش از نیمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از افراد مبتلا به افسردگی در به خواب رفتن یا ماندن در خواب مشکل دارند. برخی از محققان حتی معتقدند که افسردگی و بی خوابی در بروز علل و علائم مشترک هستند.

خستگی

افسردگی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند کل سیستم بدن را تحت تاثیر قرار دهید. احساس بی حالی در این وضعیت بسیار شایع است. برای همین اکثر مبتلایان به افسردگی، تا حدودی احساس خستگی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند. نظریه چند واگال در واقع افسردگی را بخشی از ساختار هوشمند بیولوژیکی بدن انسان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌داند. طبق این نظریه، افسردگی ممکن است پاسخ فیزیولوژیکی بدن شما به خطر یا شکست باشد. از طرفی هم، افسردگی با بروز برخی اختلالات خواب همراه است که همین می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند در کاهش انرژی فرد در طول روز دخالت داشته باشد و خستگی را بیشتر کند.

دردهای عضلانی

ابتلا به افسردگی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند التهاب در بدن را بدتر کند. بررسی ها نشان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد گیرنده های درد در پاسخ به التهاب می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ توانند علائم افسردگی را القا کنند. علاوه بر این، افسردگی می‌تواند حساسیت به درد را افزایش دهد. دردهای عضلانی و انواع دیگر دردها ممکن است شما را از کار یا گذراندن وقت با دیگران باز دارد.

درد مفاصل

دردهای مبهم می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند از اولین علائم افسردگی باشد. بسیاری از افرادی که به دنبال مشاوره پزشکی برای درد مفاصل و سایر انواع دردهای فیزیکی هستند، فقط علائم فیزیکی دارند، که تشخیص افسردگی را چالش برانگیز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. اما رابطه بین درد و افسردگی دو طرفه است، به این معنی که افسردگی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند منجر به درد شدیدتر شود. حتی سطوح بالاتر درد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث افسردگی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. سروتونین و نوراپی نفرین انتقال دهنده های عصبی هستند که بر درد و خلق و خوی تأثیر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذارند. عدم تعادل در این فرستنده ها هم با خلق افسرده و هم با تجربه فیزیکی درد مرتبط است.

به جنگ افسردگی

مشکلات گوارشی

استرس عاطفی اغلب با شرایطی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا مشکلات کلی دستگاه گوارش همراه است. علائم این شرایط می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند شامل تهوع، اسهال، نوسانات اشتها و گرفتگی عضلات باشد. همه اینها می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند با استرس های عاطفی و شرایط سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی مرتبط باشند.

ممکن است در مورد ارتباط مغز و روده چیزهای را شنیده باشید. میلیون‌ها سلول عصبی که سیستم گوارشی شما را پوشش می‌دهند می‌توانند پیام‌هایی را دریافت کرده و به مغز ارسال کنند. تحریک یا عدم تعادل در سیستم گوارشی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند بر خلق و خوی تأثیر بگذارد. از طرفی هم استرس عاطفی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند بر هضم تأثیر بگذارد.

سرگیجه یا سبکی سر

شرایط روانی مانند اضطراب و افسردگی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند با همراه سرگیجه یا سبکی سر به عنوان یک علامت ظاهر شود. برخی تحقیقات نشان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد که ۲۰ درصد از افراد مبتلا به سرگیجه سطوح بالایی از ناراحتی روانی را تجربه کرده اند.

کمر درد

کمردرد مزمن یا شدید شما را در معرض خطر افسردگی شدید قرار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد. زیرا درد باعث بروز استرس بر روی کل سیستم بدن می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. افسردگی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند افکار و حساسیت فیزیکی شما به درد را بدتر و شدیدتر کند. علاوه بر این، افزایش درد، به ویژه درد مزمن، می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند منجر به احساس افسردگی و ناامیدی شود.

سردرد و میگرن

سردردهای افسردگی یکی دیگر از علائم فیزیکی شایع اختلالات افسردگی است. سردردهای خوشه ای، سردردهای تنشی و میگرن اغلب توسط افرادی که افسردگی را تجربه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند گزارش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

تغییر گرسنگی و وزن

افسردگی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث پرخوری عصبی شود که فرد در این شرایط سعی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند با خوردن بیش از حد خودش را آرام کند. در برخی افراد حتی افسردگی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند منجر به کاهش اشتها شود. نوسانات ناشی از اشتها و وزن شما می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند با اختلالات افسردگی مرتبط باشد. از آنجایی که افسردگی با تغییرات هورمون هایی مانند کورتیزول و سروتونین مرتبط است، به نوبه خودش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند منجر به بروز استرس در بدن شود. برخی افراد هم احتمال دارد در صورت بروز استرس، برای تسکین علائم خود دچار پرخوری و یا بی اشتهایی عصبی شوند. تغییرات ظاهری ناشی از پرخوری یا کم‌خوری ممکن است باعث کاهش اعتماد به نفس در افراد شود و علائم افسردگی را بدتر کند.

کاهش میل جنسی

یکی از علائم اصلی افسردگی، آنهدونیا است. در این شرایط فرد ممکن است از علائمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌که قبلا لذت برده است، دیگر لذت نبرد. حتی این وضعیت میل جنسی فرد را تحت تاثیر قرار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد. هنگامی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌که بدن شما تحت استرس افسردگی است، علائم فیزیکی مانند میل جنسی کم می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند منجر به اختلال نعوظ، ناتوانی در رسیدن به ارگاسم و حتی عدم علاقه کامل به رابطه جنسی شود.

احساس بی قراری

برخی از افراد همزمان علائم اضطراب و افسردگی را تجربه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند که گاهی اوقات به عنوان افسردگی آشفته توصیف می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. به جای احساس بی حالی، ممکن است نتوانید یک جا بنشینید. در صورت ابتلا به افسردگی آشفته، ممکن است احساس تکانشگری، تحریک پذیری و بی قراری بیشتری داشته باشید.

 کلینیک آریا کلینیک شبانه روزی فولادشهر را در اینستاگرام دنبال کنید

مشکلات بینایی

افراد مبتلا به اختلال بینایی در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند. به طور مشابه، افرادی که در حال حاضر افسرده هستند، اغلب گزارش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهند که دنیا را «خسته» می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بینند و کمتر به تضادهای بصری ادراک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند. بررسی ها نشان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد که در میان سالمندان، مشکلات بینایی و کاهش بینایی از شایع ترین شرایط مرتبط با افسردگی هستند.

واکنش ها و اختلالات پوستی

مشکلات پوستی، به ویژه شرایط مزمن یا عود کننده مانند پسوریازیس یا اگزما، با افزایش خطر ابتلا به برخی اختلالات افسردگی مرتبط است. مشکلات پوستی نیز یکی از شایع ترین عوارض اضطراب بر بدن است.

 


مطالعه بیشتر:

دلایل ایجاد لکه های خشک روی صورت

پاسخ به سوالات متداول پیرامون دندان قروچه

پیشگیری ، تشخیص و درمان تاری دید در بارداری